Családi címerek

Alkossa meg Ön is saját családi címerét! A címerek gyártása és a heraldika mint olyan Velebný Zdeněk képzőművész és heraldikus szenvedélyévé váltak. A Csehországban és külföldön nyert sokéves tapasztalatainak köszönhetően, melyekre a községi és családi címerek alkotása során tett szert, a családja egy valóban reprezentatív címerre tesz szert.

Rodinné erby a heraldika

A heraldikai címerek eredete

A heraldikai jelek vagy címerek Nyugat-Európában keletkeztek a 12-ik százak második felében. Elsősorban a nemesi rendek használták személyi, de főleg hadi megkülönböztetés céljával. A címerek öröklődtek. Később a jeleket más alanyok is megszerezhették (pl. városok).

A családi címereket, melyeket Velebný Zdeněk heraldikus tervez és kézileg alkot, Csehországban minden család, személy, egyesület vagy cég használhatja. A heraldikus  genealógiai ismeretekkel dolgozik, mivel a heraldika és genealógia szorosan összefüggnek. Továbbá a munkája a névből, születési helyből, történelmi forrásokból és a házastársak kedvteléseiből merít.

A családi címer megfelelő ajándék az évfordulók, esküvők, karácsony, stb. alkalmából.

Példaként a Fischer Milan lovag családi címerét említjük 

Rodinný erb Ing. Milan Fischer

Példaként a Fischer Milan lovag családi címerét említjük

A címer leírása (avagy blason):
Sarokillesztéssel felosztott ezüst-kék spanyol pajzs. A felső ezüst szakaszban kék szőlőfürt zöld leveles ágon. Az alsó ezüst cikkben hat fekete golyó. A kék cikkekben, egymással szembefordított arany markolatú ezüst karddal átszúrt arany sügér.

A pajzs felett vas vívó sisak kék-ezüst dísszel és ezüst-kék fonattal, amelyen egyszerű ruhába öltözött fiú térdepel, kezében megfeszített íjjal. A címer körül ezüst-piros-kék trikolór szalagra függesztett tüzérségi lovagrend. A rend két oldalán ezüst szalagon a jelszó: SURSUM CORDA" = "EMELJÜK FEL SZÍVÜNKET".

Indoklás:
A kék szín és az arany sügérek a tulajdonos nevét jelzik (Fischer = halász). A szőlőfürt az származási helyére utal. A kardok és az íjász a készségét és hobbiját szimbolizálja. Az ágyú golyó az jelzi, hogy a címer tulajdonosa a „Tüzérségi Lovagrend“ viselője.
Kidolgozta Velebný Zdeněk heroltus 2007. augusztus 23-án.

1. Kézzel rajzolt családi címerek

Velebný Zdeněk művészi feldolgozásban megtervezi a családi címerét. A végső „okmányi“ forma alapjául speciális grafikai papírt, illetve merített papírt használunk. A kész címert kívánsága szerint vagy keretben, vagy borítóban, illetve más ajándék csomagolásban szállítjuk.


Ručně malovaná rodinná heraldika

2. Hímzett családi címerek

A következő kivitelezési mód a hímzés. A címert elkészíthetjük hagyományos gépi hímzéssel, melyet kézi díszítéssel egészítünk ki fali jel formájában. Ez esetben alapul zászló bársonyt használunk, melyet az alsó szélén arany fém rojtokkal, ill. bojtokkal díszítünk. A címer elkészíthető egyszerűbb automata hímzéssel is, ami a nagyobb mennyiség szempontjából jobban megfelel, például pólók, ingek, sapkák, stb., vagy különböző méretű rátétek esetén.

Családi címerek

3. Kovácsolt családi címerek

A családi címer úgyszintén elkészíthető kovács mesterünknél rézből vagy vasból, épület falára akasztható kivitelben.

Kovanné rodinné erby

Összefüggő képek

Alberto Barbarisi rodinná heraldika

Csatolt fájlok

  • [jpg, 580 kB]

Kérek egy nem kötelező kalkulációt a szolgáltatásra


Következő melléklet hozzáadása

Aktualitások

További aktualitások

A heradika bloggról

További cikkek

cz pl de hu en it es ru fr

Pecsét minőség

(+420) 603 531 589