Heraldika és szolgáltatások

Szüksége van a községi vagy hivatali szimbólumok kidolgozására? Bízza ránk, mi egy sokéves tapasztalatokkal és szakismeretekkel rendelkező cég vagyunk. Biztosítjuk Önnek az új jel és zászló heraldikai tervét, miközben betartjuk a hagyományos heraldikai szabályokat. Ügyelünk a munkánk minőségére, amiről az is tanúskodik, hogy a szakmán belül Csehországban a legsikeresebbek közé tartozunk.

Heraldika és szolgáltatások - Herod Zdeněk Velebný

Heraldikai iroda

Immár 1992-től a cégünk alkotórészét képezi a heraldikai iroda, melyet az elismert heraldikus és képzőművész Velebný Zdeněk vezet. Több mint 150 községi szimbólum , számos családi címer és további heraldikai jelek szerzője.


Heraldika és szolgáltatások

Mikor forduljon heraldikai irodánkhoz?

Amennyiben nincs teljesen megelégedve a jelenlegi jelének állapotával, biztosítjuk  annak új, művészi kidolgozását. Ez egyáltalán nem ütközik a heraldikai egyesület elveivel, mivel a heraldika esetén a leírás a kötelező (blason), nem pedig a képzőművészeti megjelenítés.

A heraldikai iroda munkája abban rejlik, hogy tanulmányozza az elérhető levéltári anyagokat a helyi, megyei és állami levéltárakban. Ezen forrásokból kapott információk feldolgozása a heraldikai jeleket illetően a kiegészítő tudományágakra* tekintettel történik, majd grafikai tervbe való átültetésük következik. Az összes összegyűjtött tény rendelkezésére áll a további felhasználás lehetőségével.

Az összes kísérő szolgáltatás biztosítása nálunk teljesen természetes. Az általános heraldikával kapcsolatos szolgáltatások a CsK Parlamentjének Heraldikai Bizottsága általi jóváhagyásával érnek véget. Ezen kívül a jel és zászló elektronikus kidolgozását is vállaljuk.

További érdekes termékünk a pecsétek és vakírás készítéséhez szükséges kiverők gyártása, amelyek ismét visszanyerték ceremoniális jelentőségüket.

Mit jelentenek az egyes fogalmak?

  1. heraldika címerekkel foglalkozó segédtudomány
  2. vexillológia zászlótan
  3. szfragisztika pecséttan

Csatolt fájlok

  • [pdf, 677 kB]

cz pl de hu en it es ru fr

Pecsét minőség

(+420) 603 531 589